Sposób przygotowania:
Zupa-krem ziemniaczano dyniowa
Ziemniaki obieramy, płuczemy i kroimy w kostkę. Dynię również kroimy w kostkę. Do garnka wlewamy bulion, dodajemy ziemniaki i dynię. Wstawiamy na gaz i zagotowujemy.
W tym czasie obieramy cebulę i czosnek i kroimy je drobno. Na patelnię wlewamy olej i na rozgrzanym przesmażamy cebulę razem z czosnkiem.
Dodajemy do wywaru i gotujemy na małym ogniu, aż warzywa będą miękkie. Kiełbasę kroimy w plasterki i rumienimy ją na patelni.
Zupę doprawiamy majerankiem, curry oraz solą i pieprzem do smaku.
Zdejmujemy garnek z gazu i blendujemy zupę na krem. Rozlewamy ją na talerze i na wierzchu układamy plasterki rumianej kiełbaski.
W tym czasie obieramy cebulę i czosnek i kroimy je drobno. Na patelnię wlewamy olej i na rozgrzanym przesmażamy cebulę razem z czosnkiem.
Dodajemy do wywaru i gotujemy na małym ogniu, aż warzywa będą miękkie. Kiełbasę kroimy w plasterki i rumienimy ją na patelni.
Zupę doprawiamy majerankiem, curry oraz solą i pieprzem do smaku.
Zdejmujemy garnek z gazu i blendujemy zupę na krem. Rozlewamy ją na talerze i na wierzchu układamy plasterki rumianej kiełbaski.
kasia900
slodkokwasnakuchnia1
To prawda. Dziękuję za miły komentarz.