Sposób przygotowania:
Cappuccino na biszkopcie
Biszkopt nasączam kawą rozpuszczoną w pół szklanki gorącej wody (posłodzoną do smaku).
Mleko zagotowuję, rozpuszczam w nim proszek cappuccino (można ew. dosłodzić, ale jak dla mnie cappuccino jest wystarczająco słodkie). Studzę. Do całkowicie zimnego mleka cappuccino wsypuję śnieżki i ubijam około 5 minut. Żelatynę rozpuszczam w niewielkiej ilości gorącej wody (ok.1/4 szklanki), zimną mieszam z ubitą masą cappuccino. Tężejącą masę kawową wylewam na biszkopt.
Ciasto ozdabiam wedle gustu i wstawiam do lodówki.
Mleko zagotowuję, rozpuszczam w nim proszek cappuccino (można ew. dosłodzić, ale jak dla mnie cappuccino jest wystarczająco słodkie). Studzę. Do całkowicie zimnego mleka cappuccino wsypuję śnieżki i ubijam około 5 minut. Żelatynę rozpuszczam w niewielkiej ilości gorącej wody (ok.1/4 szklanki), zimną mieszam z ubitą masą cappuccino. Tężejącą masę kawową wylewam na biszkopt.
Ciasto ozdabiam wedle gustu i wstawiam do lodówki.
Ania_*