mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Cappuccino na biszkopcie

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pyszne, kremowe ciasto na biskzopcie

Cappuccino na biszkopcie

Składniki:

Cappuccino na biszkopcie

 

  • 1 Biszkopt
  • 2 śnieżki
  • 400 ml mleka
  • 1 szklanka kawy cappuccino
  • 3 łyżeczki żelatyny
  • 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej
  • 2 łyżeczki cukru
  • 1/2 szklanki wody

Sposób przygotowania:

Cappuccino na biszkopcie
Biszkopt nasączam kawą rozpuszczoną w pół szklanki gorącej wody (posłodzoną do smaku).
Mleko zagotowuję, rozpuszczam w nim proszek cappuccino (można ew. dosłodzić, ale jak dla mnie cappuccino jest wystarczająco słodkie). Studzę. Do całkowicie zimnego mleka cappuccino wsypuję śnieżki i ubijam około 5 minut. Żelatynę rozpuszczam w niewielkiej ilości gorącej wody (ok.1/4 szklanki), zimną mieszam z ubitą masą cappuccino. Tężejącą masę kawową wylewam na biszkopt.
Ciasto ozdabiam wedle gustu i wstawiam do lodówki.

Tagi:

biszkopt kawa