agabi22

agabi22

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 523]

Cappuccino pieczarkowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

idealna przystawka , świetnie się prezentuje.

Cappuccino pieczarkowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Cappuccino pieczarkowe

 

Sposób przygotowania:

Cappuccino pieczarkowe
Pieczarki oczyścić ale nie obierać ze skórki. Następnie pokroić w większe kawałki, u mnie na ćwiartki. W garnku rozpuścić masło, przełożyć pieczarki i podsmażyć. Dodać sól morską oraz pieprz czarny mielony. Używam młynka ale na oko będzie to około 1/2 płaskiej łyżeczki. Następnie dodać pietruszkę suszoną. Całość wymieszać, jeszcze chwilę podsmażać. * Bulion warzywny najlepiej użyć domowego, ja niestety nie miałam więc użyłam kostki grzybowej, rozpuszczonej w 1 l wrzącej wody. Bulionem zalać pieczarki zmniejszyć ogień i gotować ok 15 minut. Po tym czasie dokładnie zblendować. Śmietanę przelać do wysokiego pojemnika i ubić, nie na sztywno ale tak aby powstała pianka. Następnie dodać do niej 2-3 łyżki zblendowanej zupy i ponownie lekko ubić. Krem pieczarkowy przelewać do szklanek lub miseczek. Na wierzch wlać mniejsza porcję śmietany. Smacznego:)
Cappuccino pieczarkowe
pieczarki oczyścić i pokroić w większe kawałki
Cappuccino pieczarkowe
w garnku rozpuścic masło przełożyć pieczarki i podsmażać
Cappuccino pieczarkowe
do przyprawionych pieczarek dodać bulion
Cappuccino pieczarkowe
śmietanę przelać do wysokiego naczynia i lekko ubic