Sposób przygotowania:
Cappucino.
Ciasto:
Białka ubić na sztywno, dodać cukier, potem żółtka cały czas ubijać.Dać mąkę wymieszaną z kawą i proszkiem do pieczenia.
Piec 30-40- min. - 180*C.
Masa:
1 szkl. mleka zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. W drugiej szkl. rozmieszać mąkę i kawę Cappucino i wlać do gotującego się mleka, mieszać aż zgęstnieje.
Po wystygnięciu dodawać do masła i ucierać.
Ciasto przekroić na pół, przełożyć masą.
Na górę dać ubitą śmietanę 30% UHT, z 2-3 łyżkami cukru pudru.
Dekorować wg uznania.
Białka ubić na sztywno, dodać cukier, potem żółtka cały czas ubijać.Dać mąkę wymieszaną z kawą i proszkiem do pieczenia.
Piec 30-40- min. - 180*C.
Masa:
1 szkl. mleka zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. W drugiej szkl. rozmieszać mąkę i kawę Cappucino i wlać do gotującego się mleka, mieszać aż zgęstnieje.
Po wystygnięciu dodawać do masła i ucierać.
Ciasto przekroić na pół, przełożyć masą.
Na górę dać ubitą śmietanę 30% UHT, z 2-3 łyżkami cukru pudru.
Dekorować wg uznania.
hoffija44
Dodam do ulubionych i upieke w niedalekiej przyszłości.
Pozdrawiam:)
tokijka
PaniTereska