dalisa

dalisa

Kucharz
[Przepisów: 10]

Cappucino.

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Ciasto lekkie, smaczne i delikatne.

Cappucino.

Składniki:

Cappucino.

 

  • 6 jaj
  • 1 szkl. mąki
  • 1 szkl. cukru
  • 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 łyżki kawy mielonej.

 

Sposób przygotowania:

Cappucino.
Ciasto:
Białka ubić na sztywno, dodać cukier, potem żółtka cały czas ubijać.Dać mąkę wymieszaną z kawą i proszkiem do pieczenia.
Piec 30-40- min. - 180*C.
Masa:
1 szkl. mleka zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. W drugiej szkl. rozmieszać mąkę i kawę Cappucino i wlać do gotującego się mleka, mieszać aż zgęstnieje.
Po wystygnięciu dodawać do masła i ucierać.
Ciasto przekroić na pół, przełożyć masą.
Na górę dać ubitą śmietanę 30% UHT, z 2-3 łyżkami cukru pudru.
Dekorować wg uznania.