Sposób przygotowania:
Cappucino inne
Żelatynę rozpuścić w 3 szklanki gorącej wody i odstawić do wystygnięcia. Na parze ubić mikserem żółtka, całe jajko i cukier na puszystą masę.Dodać miękkie masło i dalej ubijać, aż masło połączy się z masą jajeczną.Naczynie odstawić.Dodać mleko w proszku i serki homogenizowane.Całość ubijać na najwolniejszych obrotach.Na koniec dodać żelatynę i dokładnie wymieszać.Zagotować 1,5 szklanki wody i zaparzyć w niej kawę.W przestudzonej kawie moczyć biszkopty i układać w tortownicy.Na biszkopty wyłożyć 0,5 porcji masy, następnie położyć drugą warstwę namoczonych biszkoptów i pozostałą część masy.Wstawić do lodówki do zastygnięcia (około godziny).Czekoladę rozpuścić dodając trzy łyżki mleka i polać wierzch ciasta. Ponownie wstawić do lodówki na godzinę.
Mandaryna