Sposób przygotowania:
Caprese
Pomidory polewamy wrzątkiem ,a następnie obieramy je ze skórki. Potem kroimy je na średniej grubości plasterki razem z mozzarellą i układamy na przemian na talerzu. Całość przyprawiamy do smaku solą i mielonym pieprzem, a następnie skrapiamy oliwą z oliwek. Na wierzchu układamy do dekoracji kilka listków bazylii. Podajemy np. jako dodatek do świeżego pieczywa.
ami91
madzik323
a po czym stwierdzasz, że jest jeden? po ilości plastrków?może sałatka jest rozłożona na kilka talerzyków, zresztą każdy kroi plasterki inaczej jeden grubo a drugi cienko
ami91
madzik323
To prawda na zdjęciu są nieobrane, ale to tylko dlatego że sie spieszyłam , z zasady lepiej nie jeść pomidorów ze skórką podobno :)
ami91
Pozdrawiam
madzik323
Oj tak też się zdarza że znikają w moim żołądku :) zwłaszcza jak jest sezon na pomidory :) Pozdrawiam także :)