Madziarzeszow

Madziarzeszow

Szef Kuchni
[Przepisów: 82]

carbonara

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

pyszny obiad........................................

carbonara

Składniki:

carbonara

 

  • 2/3 opakowania makaronu wstążki
  • mały pojemnik śmiatany 18 %
  • 25 dag boczku wędzonego
  • cebula
  • czosnek
  • 2 jajka
  • 20 dag sera żółtego
  • oregano
  • czosnek
  • zaioła prowansalskie
  • sól, pieprz
  • szczypiorek do posypania

 

Sposób przygotowania:

carbonara
Ugotuj makaron w osolonej wodzie wg przepisu na opakowaniu.

Podsmaż na oleju pokrojone : boczek, cebulę i czosnek (tylko niedłógo, ponieważ stanie się gorzki).

Zrób sos : śmietanę wymieszaj z żółtkami i przyprawami .

Zetrzyj ser żółty.

Odcedzony makaron dodajemy do boczku. Polej sosem śmietanowym, wymieszaj.

Dodaj ser. Podgrzewaj ser aż sie rozpuści i połączy z sosem.