Sposób przygotowania:
carbonara
Ugotuj makaron w osolonej wodzie wg przepisu na opakowaniu.
Podsmaż na oleju pokrojone : boczek, cebulę i czosnek (tylko niedłógo, ponieważ stanie się gorzki).
Zrób sos : śmietanę wymieszaj z żółtkami i przyprawami .
Zetrzyj ser żółty.
Odcedzony makaron dodajemy do boczku. Polej sosem śmietanowym, wymieszaj.
Dodaj ser. Podgrzewaj ser aż sie rozpuści i połączy z sosem.
Podsmaż na oleju pokrojone : boczek, cebulę i czosnek (tylko niedłógo, ponieważ stanie się gorzki).
Zrób sos : śmietanę wymieszaj z żółtkami i przyprawami .
Zetrzyj ser żółty.
Odcedzony makaron dodajemy do boczku. Polej sosem śmietanowym, wymieszaj.
Dodaj ser. Podgrzewaj ser aż sie rozpuści i połączy z sosem.
Natala1210