Sposób przygotowania:
Fit carbonara z cukinią
Makaron gotuję w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy. Makaron musi być al'dente. Cukinię myję, obieram i kroję w kostkę. Szynkę i cebulę kroję w drobną kostkę.
Na rozgrzaną patelnię wylewam olej a następnie smażę szynkę icebulę. Kiedy będą już rumiane dodaję cukinię, mieszam i dalej smażę. Podlewam wodą i dodaję przyprawy. Ugotowany makaron odcedzam. Makaron przekładam na patelnię.
W osobnej miseczce wykładam jogurt, przyprawy praz tarty ser. Wszystko energicznie mieszam. Patelnię zdejmuję z palnika. Na patelnię wylewam zawartosc miski na patelnię. Mieszam całość jeszcze przez kilka sekund. Podaję odrazu.
Całość posypuję jeszcze czosnkiem niedźwiedzim.
Na rozgrzaną patelnię wylewam olej a następnie smażę szynkę icebulę. Kiedy będą już rumiane dodaję cukinię, mieszam i dalej smażę. Podlewam wodą i dodaję przyprawy. Ugotowany makaron odcedzam. Makaron przekładam na patelnię.
W osobnej miseczce wykładam jogurt, przyprawy praz tarty ser. Wszystko energicznie mieszam. Patelnię zdejmuję z palnika. Na patelnię wylewam zawartosc miski na patelnię. Mieszam całość jeszcze przez kilka sekund. Podaję odrazu.
Całość posypuję jeszcze czosnkiem niedźwiedzim.