kasik_sz

kasik_sz

Kucharz
[Przepisów: 30]

Carpaccio z polędwicy wieprzowej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszna przekąska , ładnie wygląda i równie dobrze smakuje , zamiast grzybków można też dodać oliwki (zielone)

Carpaccio z polędwicy wieprzowej

Składniki:

Carpaccio z polędwicy wieprzowej

 

  • 150 g polędwicy wieprzowej
  • 100 g marynowanych grzybów (mogą być pieczarki)
  • 100 g żółtego sera
  • oliwa

 

Sposób przygotowania:

Carpaccio z polędwicy wieprzowej
Polędwicę schłodzić przez godzinę w zamrażalniku. Potem pokroić w cieniutkie plasterki (najlepiej na krajalnicy). Grzybki posiekać w drobną kosteczkę (tak samo zrobić gdyby były to oliwki). Ser zetrzeć na tarce o drobnych oczkach.Ułożyć plasterki polędwicy na półmisku i skropić lekko oliwą i maggi, posypać pieprzem. No wierzch ułożyć posiekane grzybki i wszystko to przykryć tartym serem. Gotowe :-)

Tagi:

sery grzyby ser