Sposób przygotowania:
Carry z fasolką szparagową i pieczarkami
Zabejcowane piersi drobiowe układamy na grillu lub patelni grillowej. Mięsko smażymy po 2-3 minut z każdej strony. Fasolkę obieramy z liści myjemy i przekładamy do rondla i gotujemy w wodzie osolonej przez około 15 minut. Pieczarki myjemy i kroimy w plasterki, wkładamy do głębokiej patelni. Cebulę obieramy i kroimy na drobno i dodajemy do pieczarek następnie posypujemy zmielonym carry około 2 łyżeczek i jedną łyżeczkę czosnku granulowanego i smażymy na tak zwanej łyżce oleju :) przez około 5 minut i następne 5 minut już pod przykryciem, cały czas gotując na średnim ogniu będzie się wydobywał sos z pieczarek i cebulki. Fasolę odcedzamy i dokładamy do patelni z pieczarkami i dalej dusimy jeszcze przez następne 10 minut co jakiś czas mieszając. Po takim czasie gotowania w osolonej wodzie i czasie jeszcze duszenia na patelni ...warzywka powinny być miękkie. :) Mięso u grillowane wkładamy na chwilkę do warzyw i dusimy 2 minuty, wykładamy na talerz. Do fasolki wlewamy śmietanę doprawiamy solą i czarnym pieprzem. Doprowadzamy do wrzenia na średnim ogniu cały czas mieszając. Podajemy ciepłe z grillowanym mięskiem drobiowym. Fantazją jest jeszcze podane z gorącymi frytkami :) Życzę smacznego :)