Sposób przygotowania:
Cashotto
Kaszę gotujemy wg wskazówek na opakowaniu (możemy skrócić nieznacznie czas). Cebule i bakłażana kroimy w kosteczkę. Surowego jeszcze bakłazana solimy aby nam nie zgorzkniał. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i smażymy : najpierw cebulkę, potem dorzucamy bakłażana. Przekładamy do garnka. Na patelnie wlewamy jeszcze trochę oliwki i wsypujemy mąkę razową. Mieszamy az zrobi się zasmażka, podlewamy wodą i otrzymujemy dość gęsty sos, który wlewamy do warzyw. Całość dusimy na małym ogniu, i doprawiamy. Solimy, potem czosnek itd. Pietruszkę dodajemy na sam koniec gotowania. Do całości wsypujemy ugotowaną kaszę. Mieszamy i trzymamy całość na ogniu jeszcze przez kilka minut. Tak przyrządzone danie możemy podać samodzielnie lub jako dodatek do kurczaka bądź ryby . (Ja usmażyłam pangę). Zachęcam do wypróbowania!
Sarenka