Sposób przygotowania:
Cassoni ze szpinakiem i mozarellą.
Ugotować szpinak w osolonej wodzie. Ja używam mrożonego szpinaku. Po ugotowaniu odcedzić (dobrze wycisnąć) dodać troche masła, przecisniety przez praskę czosnek. Posolić ......jesli potrzeba. Dobrze wymieszać.
Pokroić drobno mozzarelle.
Rozwałkować ciasto na ok.20 cm placki. Na jednej połowie rozłożyc przygotowany szpinak, posypać mozzarellą. Złożyć na połowę i dobrze skleić brzegi. Upiec z obu stron na dużej, dobrze rozgrzanej teflonowej patelni.
Patelnia ma być sucha....bo nie smażymy cassoni.
Pokroić drobno mozzarelle.
Rozwałkować ciasto na ok.20 cm placki. Na jednej połowie rozłożyc przygotowany szpinak, posypać mozzarellą. Złożyć na połowę i dobrze skleić brzegi. Upiec z obu stron na dużej, dobrze rozgrzanej teflonowej patelni.
Patelnia ma być sucha....bo nie smażymy cassoni.