Sposób przygotowania:
Cebula faszerowana cieleciną i boczkiem
W dużym garnku zagotuj wodę, lekko posól. Cebulę obierz, odetnij wierzchy. Włóż do wrzątku i gotuj około 5 minut. wyjmij lekko przestudź. Łyżką wydrąż środki tak, aby przy brzegach pozostało około 2-3 warstw miąższu. kajzerkę namocz, odciśnij. Połowę wydrążonego miąższu cebuli oraz natkę posiekaj. Marchewkę obierz, grubo zetrzyj. Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę. Mięso przełóż do miseczki. Dodaj posiekaną cebulę, bułkę, marchewkę, natkę oraz czosnek. Wbij jajko. Przypraw solą i pieprzem. Wyrób.
Wydrążone cebule napełnij farszem, ustaw w żaroodpornym naczyniu. Każdą przykryj plasterkiem boczku. Obłóż pozostałym miąższem z cebuli. Podlej bulionem. Piecz godzinę w temperaturze 180 stopni. Sos z pieczenia zmiksuj. Podawaj do cebuli.
Wydrążone cebule napełnij farszem, ustaw w żaroodpornym naczyniu. Każdą przykryj plasterkiem boczku. Obłóż pozostałym miąższem z cebuli. Podlej bulionem. Piecz godzinę w temperaturze 180 stopni. Sos z pieczenia zmiksuj. Podawaj do cebuli.