iskierka.ag

iskierka.ag

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 682]

Cebulak na cieście drożdżowym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 4

Podaję podane z keczupem, ale bez też świetnie smakuje. Idealna przekąska ale też i kolacja. Możemy ciasto zrobić grubsze lub cieńsze.

Cebulak na cieście drożdżowym

Składniki:

Cebulak na cieście drożdżowym

 

Sposób przygotowania:

Cebulak na cieście drożdżowym
Drożdże rozpuszczamy w letnim mleku, dodaję łyżkę mąki i odstawiam. Po upływie 20 minut, dodaję sól, olej, mąkę, mieszam łyżką a następnie zagniatam, podsypuję mąką w razie potrzeby. Następnie należy rozwałkować na trzy koła, każdy podsypuję mąką, smaruję koncentratem wymieszanym z wodą. Cebulę i boczek siekam ,przesmażam wykładam na kapuśniaki, i zapiekam 30 min.