Sposób przygotowania:
Cebulaki - drożdżowe bułki z dodatkami
Ciasto drożdżowe zarabiamy i odstawiamy w ciepłe miejsce aby podwoiło swoją objętość. W tym czasie szykujemy nadzienie..cebulę kroimy w cienkie plastry i dusimy w odrobinie wody. Gdy zmięknie zalewamy śmietaną z przyprawami, szybko mieszamy i odstawiamy na bok. Pieczarki i wędlinę też kroimy w plasterki. Wyrośnięte ciasto wyrzucamy na blat i robimy z niego wałek, a ten zaś dzielimy na 12 krążków. Każdy krążek rozpłaszczamy i nakładamy dodatki. Brzeg jeśli chcemy mieć rumiany, polecam posmarować mlekiem. Jeszcze z 15 min aby sobie podrosły i na blaszkę wyłożoną papierem. Pieczemy 20 - 25 min w temperaturze 180 stopni.
zbysiowa
Ela Dz
Ja też, mogę oddać szynkę za cebulę. :)
nieuchwytna
Ela Dz
Szczerze polecam, niby nic wielkiego a uwodzi smakiem. :)