Sposób przygotowania:
Cebulowe ciasteczka
Masło umieszczam w rondelku i podgrzewam do roztopienia, pozostawiam do ostudzenia. Sezam podprażam na suchej patelni bez tłuszczu. Do miski przesiewam mąkę, proszek do pieczenia, uprażony sezam, mieloną paprykę słodką i ostrą, mielony imbir, oregano, cukier oraz sól. Cebule obieram, kroję w małą kosteczkę i dodaję do miski z mąką i przyprawami. Wlewam ostudzone masło, olej i mieszam. Wlewam wodę, mieszam i wyrabiam wszystko do połączenia się składników. Ciasto umieszczam w misce, przykrywam folią spożywczą i wkładam na minimum 30 minut do lodówki. Następnie ciasto wałkuje na placek. Z ciasta wycinam romby i trójkąty. Ciasteczka przenoszę na papier na blachę. Piekę ciastka w nagrzanym do 180°C piekarniku około 25-30 minut.