Sposób przygotowania:
Cebulowe kotlety z odzysku
Mięso obieramy ze skóry i resztek tłuszczu. Następnie oddzielamy od kości i drobno kroimy. Dodajemy sól, suszoną cebulę, pieprz i wyrabiamy za pomocą widelca. Tym sposobem zrobimy z mięsa prawie jednolitą masę. Na koniec dodajemy jajko i bułkę, ostatecznie wyrabiamy. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz, dłonie zwilżamy w widzie i formujemy kotlety. Smażymy obu stron, na tyle aby się zarumieniły a jajko ścięło. Podajemy ciepłe, wtedy najmocniej pachną cebulką.
![Cebulowe kotlety z odzysku Cebulowe kotlety z odzysku](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/cebulowe-kotlety-z-odzysku-254915.jpg)
![Cebulowe kotlety z odzysku Cebulowe kotlety z odzysku](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/cebulowe-kotlety-z-odzysku-254916.jpg)
![Cebulowe kotlety z odzysku Cebulowe kotlety z odzysku](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/cebulowe-kotlety-z-odzysku-254917.jpg)