Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Kotlety schabowe w panierce cebulowej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Kotlety w panierce z zupy cebulowej obtaczane płatkami kukurydzanymi są bardzo smaczne z chrupiącą skórką.

Kotlety schabowe w panierce cebulowej Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kotlety schabowe w panierce cebulowej

 

Sposób przygotowania:

Kotlety schabowe w panierce cebulowej
Mięso umyć, osuszyć i zbić tłuczkiem, oprószyć pieprzem. Jajka wbić do miski, dodać przyprawę jarzynka, roztrzepać widelcem. Mięso obtacza c w zupie cebulowej, zanurzyć w roztrzepanych jajkach i obtoczyć w pokruszonych płatkach kukurydzianych. Włożyć na rozgrzany olej i smażyć z obu stron na złoty kolor. Usmażone osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
Kotlety schabowe w panierce cebulowej
Jajka wlać do miski i roztrzepać widelcem
Kotlety schabowe w panierce cebulowej
Przygotowane mięso obtoczyć w cebulowej zupie
Kotlety schabowe w panierce cebulowej
Następnie w jajku i pokrószonych płatkach
Kotlety schabowe w panierce cebulowej
Usmażyć na oleju i osączyć na papierowym ręczniku