Sposób przygotowania:
Schabowe po kowalsku
Schabowe umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym i lekko rozbić pod folia, z obu stron . Przyprawić sola, pieprzem i papryka czerwona. Jajko rozbełtać. Każdy płat mięsa zanurzyć najpierw w jaju, potem w bułce tartej i wrzucić na rozgrzany olej. Smażyć z obu stron na lekko rumiano. Po usmażeniu, obsączyć schabowe z nadmiaru tłuszczu i ułożyć obok siebie w naczyniu żaroodpornym. Cebule pokroić w kosteczkę i zeszklić z przyprawa curry, na tym samym oleju, na którym smażyły się schabowe. Ser żółty zetrzeć na tarce. Usmażoną cebule ułożyć na kotletach i posypać żółtym serem. Dodać majonez i keczup, po jednej łyżce na każdy kotlet. Wstawić do rozgrzanego piekarnika i zapiekać przez 15-20 minut, w 180-200 stopniach.
andzia67
elzbieta8960
Natala1210
luna
A.B.
gosiczek821
misia53