Sposób przygotowania:
Cebulowy filet z kurczaka
Mięso myjemy dzielimy na porcje,lekko rozgniatamy ręką,oprószamy pieprzem z każdej strony.Można posolić do smaku-ja nie soliłam ponieważ zupa w proszku jest wystarczająco słona. Do miseczki wsypujemy zupę cebulową dodajemy majonez,oraz posiekaną natkę pietruszki wszystko ucieramy łyżką aż do połączenia składników.Tak przygotowaną pastą smarujemy mięso i wkładamy na 40 minut do lodówki. Po tym czasie układamy filety w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym wcześniej masłem,na wierzch posypujemy pokrojoną w piórka cebulą i posypujemy startym na tarce jarzynowej serem.Całość przykrywamy folią aluminiową i wkładamy do nagrzanego do 180*c piekarnika i pieczemy 40 minut.Podajemy z pieczonymi ziemniakami i dowolną surówką.