gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Filet z kurczaka na zielono

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Filet z kurczaka trochę inaczej podany

Filet z kurczaka na zielono Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Filet z kurczaka na zielono

 

Sposób przygotowania:

Filet z kurczaka na zielono
Filet z kurczaka myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i kroimy w kostkę. Paprykę myjemy, wycinamy gniazda nasienne i kroimy w drobną kostkę. Por obieramy i drobno kroimy. Szczypiorek również płuczemy i drobno siekamy. Wszystko mieszamy. Wbijamy jajka, wsypujemy mąkę ziemniaczaną i dodajemy oliwę oraz maggi. Całość dokładnie mieszamy. Przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka. Mieszamy. Z masy smażymy na rozgrzanym tłuszczu kotleciki (placuszki).
Filet z kurczaka na zielono
Filet z kurczaka z papryką
Filet z kurczaka na zielono
Filet z kurczaka myjemy
Filet z kurczaka na zielono
osuszamy ręcznikiem papierowym i kroimy w kostkę. Paprykę myjemy
Filet z kurczaka na zielono
wycinamy gniazda nasienne i kroimy w drobną kostkę.