IwonaM

IwonaM

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 230]

Filet z kurczaka w pikantnej panierce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Filet z kurczaka w pikantnej i chrupkiej panierce

Filet z kurczaka w pikantnej panierce

Składniki:

Filet z kurczaka w pikantnej panierce

 

Sposób przygotowania:

Filet z kurczaka w pikantnej panierce
Filet z kurczaka dokładnie myjemy, oczyszczamy i osuszamy. Następnie kroimy na średniej wielkości kawałki. Każdy kawałek przyprawiamy do smaku i dokładnie nacieramy z każdej strony. Odkładamy do lodówki na ok 3-4 godziny. Następnie kawałki mięska maczamy w jajku i w bułce tarte i ponownie w jajku i w bułce tartej. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i smażymy mięsko, aż się zarumieni. Gotowe podajemy z ziemniaczkami oraz sosem czosnkowym. Smacznego !!