teresa_rm

teresa_rm

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 143]

Cebulowy krem z rzeżuchy i fasolki szparagowej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Wiosna w kuchni rozpoczyna się od posiania rzeżuchy. Dodajemy ją do kanapek i past, ale niewiele osób wie, że można z niej przyrządzić pyszną kremową zupę.

Cebulowy krem z rzeżuchy i fasolki szparagowej

Składniki:

Cebulowy krem z rzeżuchy i fasolki szparagowej

 

Sposób przygotowania:

Cebulowy krem z rzeżuchy i fasolki szparagowej
Cebulę pokrojoną w kostkę dusi,y na margarynie. fasolkę gotujemy w bulionie do miękkości. Dodajemy uduszoną cebulkę i rzeżuchę- gotujemy kilka minut. Miksujemy całość na gładką masę.Odrobinę gorącej zupy mieszamy z serkami, aż do roztopienia, a następnie dodajemy śmietanę i mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Wlewamy do zupy. Doprawiamy całość solą i pieprzem. Przed podanie dekorujemy świeżą rzeżuchą.

Tagi:

sery ser