Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Krem ziemniaczono-cebulowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Proste składniki tworzące pyszne połączenie. Krem ziemniaczano-cebulowy, idealny na zimę.

Krem ziemniaczono-cebulowy Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Krem ziemniaczono-cebulowy

 

 

Sposób przygotowania:

Krem ziemniaczono-cebulowy
Cebulę i ziemniaki po obraniu pokroić w dużą kostkę, a marchew w talarki. W garnku zeszklić cebulę, następnie dorzucić ziemniaki i marchew, podsmażać aż lekko zmiękną. Dodać obrane ząbki czosnku, ziele angielskie i zalać ok. 2 szklankami wody lub bulionu. Gotować całość do miękkości, następnie zmiksować. Krem doprawić do smaku, dolać śmietankę i chwilę gotować.
Krem ziemniaczono-cebulowy
W garnku zeszklić cebulę pokrojoną w dużą kostkę.
Krem ziemniaczono-cebulowy
Do cebuli dodać pokrojone ziemniaki i marchew
Krem ziemniaczono-cebulowy
Dodać czosnek, ziele i zalać płynem.....
Krem ziemniaczono-cebulowy
Zupę zmiksować i doprawić do smaku, dolać śmietanke.

Tagi:

ziemniaki