Cevapcici wieprzowo-wołowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Grillowane cevapcici z mięsa wieprzowo-wołowego są dobrą alternatywą dla tradycyjnych szaszłyków. Polecam ;)

Cevapcici wieprzowo-wołowe

Składniki:

Cevapcici wieprzowo-wołowe

 

  • 250 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego
  • 1/2 małej czerwonej cebuli
  • 1/4 czerwonej papryki
  • 1 mały ząbek czosnku
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 1 łyżka oleju
  • sól
  • pieprz
  • ostra papryka
  • 1 łyżka natki pietruszki
  • duża szczypta suszonej kolendry

Sposób przygotowania:

Cevapcici wieprzowo-wołowe
Mięso mielone umieszczamy w misce, dodajemy przyprawy i zioła, mieszamy.

Cebulę i paprykę drobno kroimy, czosnek siekamy.

Pokrojone warzywa dodajemy do mięsa, wlewamy olej i sos sojowy, dokładnie wyrabiamy.

Z mięsa formujemy wałki, które nadziewamy na patyczki do szaszłyków.

Grillujemy na rumiano z każdej strony.