Bob39

Bob39

Starszy Kucharz
[Przepisów: 23]

Chata Jagi

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Pracochłonny i efektowny prezent na otwarcie nowego domu.

Chata Jagi Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Chata Jagi

 

  • 10 jajek+1szkl.cukru+2szkl.mąki-biszkopt
  • 3szkl.śmietany 30%+1łyżka cukru+1op.cukru wanilinowego+1łyżka żelatyny-krem śmietanowy
  • kostki margaryny Palma+2 jajka+3 łyżki cukru+2łyżki spirytusu+esencja cytrynowa-krem cytrynowy
  • Masa cukrowa dekoracyjna+barwniki

Sposób przygotowania:

Chata Jagi
Biszkopt-jajka ubijamy z cukrem "na puszysto"dodajemy mąkę,wylewamy do prostokątnej formy,pieczemy 45 min. w temp.180*C.Studzimy,kroimy na 3 placki. Krem śmietanowy-Schłodzoną śmietanę wraz z cukrami ubijamy,dodajemy rozpuszczoną i schłodzoną żelatynę,przekładamy placki (można je nasączyć winem lub sokiem)górę tortu przycinamy w kształt dachu,schładzamy. Krem cytrynowy-Margarynę ubijamy,osobno ubijamy jajka z cukrem,łączymy razem,dodajemy spirytus i esencję,bardzo dokładnie smarujemy tort,schładzamy. Masa cukrowa-barwimy,z czerwonej rozwałkowanej masy wycinamy kółka,niebieska na okna,brązowa na drzwi,tort obkładamy masą szarą,z kremu z barwnikiem brązowym robimy ozdoby okien i drzwi."Dachówkę" podklejamy kremem,trawka też z kremu.Uff...
Chata Jagi
Etap 1