Sposób przygotowania:
Chata Jagi
Biszkopt-jajka ubijamy z cukrem "na puszysto"dodajemy mąkę,wylewamy do prostokątnej formy,pieczemy 45 min. w temp.180*C.Studzimy,kroimy na 3 placki. Krem śmietanowy-Schłodzoną śmietanę wraz z cukrami ubijamy,dodajemy rozpuszczoną i schłodzoną żelatynę,przekładamy placki (można je nasączyć winem lub sokiem)górę tortu przycinamy w kształt dachu,schładzamy. Krem cytrynowy-Margarynę ubijamy,osobno ubijamy jajka z cukrem,łączymy razem,dodajemy spirytus i esencję,bardzo dokładnie smarujemy tort,schładzamy. Masa cukrowa-barwimy,z czerwonej rozwałkowanej masy wycinamy kółka,niebieska na okna,brązowa na drzwi,tort obkładamy masą szarą,z kremu z barwnikiem brązowym robimy ozdoby okien i drzwi."Dachówkę" podklejamy kremem,trawka też z kremu.Uff...
marietta