Sposób przygotowania:
Chatka dla Niejadka:)
Jajka umyć i ugotować na twardo (obrać ze skorupek) Szczypior,pomidory umyć i osuszyć a marchew obrać i ugotować do miękkości Spody jajek ściąć delikatnie tak żeby nam ładnie sie postawiły.Z pomidorów odciąć górę i wydrążyć żeby powstały kapelusze.Kilka gałązek szczypiorku pokroić na odcinki około 3cm i poprzecinać ale nie do końca,resztę drobno pokroić.Z pora powycinać trzy prostokąty na drzwi i trzy kwadrat na okna. Teraz tak: Na jajko dodajemy odrobine ketchupu w dwóch miejscach i na niego nalepiamy okno i drzwi dociskając palcem żeby wyszła ładna otoczka ramek z ketchupu.Na górę jajka dajemy kapelusz z pomidora na kapelusz łyżeczkę majonezu a na majonez pocięty szczypior.Posiekany szczypior rozsypujemy wokół chatek , gdzie nie gdzie polewamy resztą majonezu ,a na niego układamy ugotowaną i pokrojoną w kwiatuszki marchewkę.Możemy deliktanie posolić ale to już wasz wybór.
besti188
emix
darmiona
gusia1000