jaga85

jaga85

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1974]

Chatka Puchatka

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 14

Gdy zrobiłam tą chatkę, oczywiście najwięcej uciechy miały dzieci. Ciasto nie wymaga pieczenia i szybko się je robi

Chatka Puchatka Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Chatka Puchatka

 

 

 

  • 32 sztuki herbatników szkolnych
  • Polewa:
  • ¼ kostki margaryny,
  • ½ szklanki cukru,
  • 3 łyżki mleka w proszku,
  • 1 czubata łyżka kakao,
  • 3 łyżki wody

 

  • Kokos do obsypania

 

Sposób przygotowania:

Chatka Puchatka
SER: Ucieramy masło cukrem i żółtkami, dodajemy ser. Do około 1/3 masy dajemy kakao.Na papierze do pieczenia lub foli spożywczej układamy w trzech rzędach koło siebie 24 herbatniki. Na środkowy rząd wykładamy 2/3 masy (to jest nasza jasna masa). Na masę kładziemy rząd z pozostałych herbatników. Wykładamy na niego masę z kakao. Boczne herbatniki składamy, formując dach domku. Całość lekko dociskamy. Ciasto odstawiamy do lodówki. Schłodzone polewamy polewą. POLEWA: Margarynę, cukier, kakao i wodę gotujemy. Odstawiamy z ognia i dokładamy mleko w proszku szybko mieszając, aby nie powstały grudki. Ja mieszam mikserem. Polewą oblewamy ciasto. Dekorujemy dodatkowo kokosem.
Chatka Puchatka
Gotową chatkę przed podaniem porcjujemy

Tagi:

ser sery