Sposób przygotowania:
Chatka Puchatka wg agnieszka7
Margarynę i szklankę cukru zmiksuj, dodaj twaróg zmielony i olejek waniliowy. Całość dokładnie zmiksuj. Ubitą masę podziel na 2 równe części. Do jednej części masy dodaj 3 łyżki kakao i wymieszaj mikserem. Na dużej desce rozłóż papier do pieczenia. Do miseczki wlej trochę mleka. Rozłóż herbatniki wzdłuż, po 3 w każdym rzędzie i nałóż pierwszą warstwę masy białej, dokładnie rozprowadzając ją po całości. Przykryj kolejną warstwą herbatników namocz te herbatniki też mlekiem i nałóż masę kakaową, na środek wyłóż jej najwięcej. Delikatnie złóż ciasto do środka tak by powstała chatka i wstaw do lodówki by zastygła. W tym czasie przygotuj polewę. Do garnka wlej 3 łyżki mleka i rozpuść pół kostki margaryny. Wsyp 5 łyżek cukru, a gdy się rozpuści, dodaj 3 łyżki kakao. Dobrze wymieszaj. Schłodzoną chatkę polej polewą.