Sposób przygotowania:
Chatka z piernika.
Podgrzać miód, aby był płynny- ja zwykle kłade słoik na ciepłym grzejniku. Mąke, cukier puder, margarynę, jajko, sodę, sól, przyprawe do piernika i kakao wymieszać. Nastepnie wlac miód i połaczyć składniki. Gdyby ciasto było zbyt klejace dosypac trochę mąki. Ciasto rozwałkować na ok. 0,5 cm. Wyciąć 2 sciany boczne z okienkami oraz 2 sciany na przód i tył (góra do szpica). Z przedniej ściany wyciąć drzwi. Zrobic także dwa prostokąty na dach. Z reszty można zrobić Postawkę lu choinki. Gdy będzie upieczone i zimne możemy zająć się sklejaniem. Cukier rozpuścić na karmel i szybko sklejac poszczególne części bo szybko zasycha. Z białka i cukru pudru zrobić lukier i polac nim chatkę.
Tit
marietta