Sposób przygotowania:
Cheeseburger wołowy z surówką Colesław
Kotlety:
Cebulę należy posiekać i zarumienić na oleju, a kolendrę utłuc w moździerzu. Do mięsa wołowego dodać niewielką ilość wody (dzięki temu mięso będzie bardziej soczyste), podsmażoną cebulę oraz kolendrę. Całość doprawić solą z pieprzem, a następnie porządnie wyrobić. Dodać musztardę i wymieszać.Z powstałej masy uformować 4 okrągłe kotlety.
Kotlety smażyć po 4-5 minut z każdej strony na rozgrzanej patelni (ja smażyłam na grillowej).
Cheeseburger:
Bułki rozkroić na dwie części. Na dolnej ułożyć kotleta i plaster sera. Całość z wierzchnimi częściami bułek, ale nie złożonymi włożyć do piekarnika i podgrzać do momentu rozpuszczenia się sera. Następnie pod mięso w każdej kanapce wsunąć liść sałaty, plaster pomidora i dwa plasterki zielonego ogórka.
Na serze położyć odrobinę surówkę.
Całość złożyć i od razu podawać.
Cebulę należy posiekać i zarumienić na oleju, a kolendrę utłuc w moździerzu. Do mięsa wołowego dodać niewielką ilość wody (dzięki temu mięso będzie bardziej soczyste), podsmażoną cebulę oraz kolendrę. Całość doprawić solą z pieprzem, a następnie porządnie wyrobić. Dodać musztardę i wymieszać.Z powstałej masy uformować 4 okrągłe kotlety.
Kotlety smażyć po 4-5 minut z każdej strony na rozgrzanej patelni (ja smażyłam na grillowej).
Cheeseburger:
Bułki rozkroić na dwie części. Na dolnej ułożyć kotleta i plaster sera. Całość z wierzchnimi częściami bułek, ale nie złożonymi włożyć do piekarnika i podgrzać do momentu rozpuszczenia się sera. Następnie pod mięso w każdej kanapce wsunąć liść sałaty, plaster pomidora i dwa plasterki zielonego ogórka.
Na serze położyć odrobinę surówkę.
Całość złożyć i od razu podawać.
gusia1000
danielek