Sposób przygotowania:
Chili con carneETAP 1:
Na rozgrzany olej wrzuć pokrojoną w kostkę cebulę. Gdy cebula się zeszkli dodaj mięso bardzo drobno pokrojone(kostka ok 1cm),pieprz i liść laurowy. Jak mięso będzie obsmażone wlej sos sojowy.
ETAP 2:
Teraz musisz dodać fasolę białą razem z zalewą, fasolę czerwoną bez zalewy, 0,5 szkl wody, paprykę w kostkę pokrojoną, kukurydzę, pozostałe przyprawy, oraz przecier pomidorowy.
Jeśli chodzi o sos chili to można dać najpierw łyżkę, a podczas gotowania dołóżcie więcej. pamiętajcie, że ta potrawa im jest ostrzejsza tym lepiej smakuje.
ETAP 3:
Teraz musisz zmniejszyć ogień i dusić pod przykryciem 1 godzinę. Co jakiś czas mieszaj, bo zupa jest bardzo gęsta i łatwo może przywrzeć do dna garnka. Oczywiście pod koniec gotowania możesz posolić i dolać więcej sosu chili.
Jagodowa
Magdalena88