Sposób przygotowania:
Chili con carne Eli
Umytą łopatkę pokroić na mniejsze kawałki i zmielić w maszynce do mięsa z sitkiem z dużymi oczkami.Cebulę pokroić w kostkę,czosnek przecisnąć przez praskę.Na patelni rozgrzać olej i smażyć mięso partiami (żeby sę nie dusiło,tylko smażyło).Mięso przekładać do dużego rondla.Na pozostały po smażeniu mięsa tłuszcz wrzucić cebulę,czosnek,dusić aż się lekko zrumieni i dodać do mięsa.W szklance wrzątku rozpuścić kostkę mięsną i wlać do rondla,dodać paprykę słodką,chilli,przyprawę do wieprzowiny,kucharka,wymieszać i dusić aż mięso będzie prawie miękkie.W razie potrzeby dolewać wody.Fasolkę i kukurydzę odcedzić,przepłukać wodą,dodać do mięsa.Dodać do mięsa koncentrat pomidorowy,pomidory razem z zalewą i jeszcze dusić do miękkości.Smacznego!
Natala1210
Luśka
Darth Vader
Super, 5:)
mięsko
iwi69
czarownica
margolata
Bahus
luna19