katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1652]

Gulaszowa z pieczarkami i z jajkiem

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 13

Smaczna zupa z kromką świeżego pieczywa albo i bez. Niespodziewanym gościom i domownikom zupka smakowała.

Gulaszowa z pieczarkami i z jajkiem

Składniki:

Gulaszowa z pieczarkami i z jajkiem

 

Sposób przygotowania:

Gulaszowa z pieczarkami i z jajkiem
Mięso myjemy, osuszamy i kroimy na małe kawałki. Przygotowane mięso obsmażamy na oleju i przekładamy do garnka. Zalewamy wodą i stawiamy do gotowania.

Czosnek obieramy i kroimy przesmażamy na tłuszczu na którym smażyło się mięso i wrzucamy do garnka. Dodajemy też drobno pokrojoną marchew. Pieczarki kroimy albo dodajemy całe (zależy od wielkości).

Paprykę kroimy w kostkę i dorzucamy do zupy. Z mąki z dodatku papryki w proszku na maśle robimy zasmażkę i zagęszczamy zupę.

Doprawiamy do smaku. Jajka gotujemy na twardo, kroimy i dodajemy na do zupy na talerzu. 

Tagi:

zupa mięso