Sposób przygotowania:
Zapiekanka chili con carne
PRZYGOTOWANIE: Cebulę pokrojoną w kostkę smażymy na rozgrzanej na patelni oliwie do zeszklenia. Następnie dodajmy mięso i podsmażamy ok 5 minut. Do mięska dodajemy pokrojone pomidory z puszki oraz koncentrat i całość dusimy ok 7 min. Kukurydzę i fasolę odcedzamy i dodajemy do podduszonego mięsa. Następnie dodajmy przyprawę chili con carne oraz czosnek drobno posiekany, całość mieszamy. Makaron gotujemy al dente odcedzamy i przelewamy zimną wodą, przekładamy do garnka. Do garnka z makaronem dodajmy zawartość patelni i całość mieszamy. Żaroodporne naczynie smarujemy oliwą i wykładamy zawartość garnka. Całość posypujemy startą mozzarellą. Zapiekankę zapiekamy 30 minut w 180 stopniach ( aż ser się ładnie przyrumieni). Smacznego.