Kraina Miodem Płynąc

Kraina Miodem Płynąc

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 57]

Chili Sin Carne

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Pikantne, syte i pożywne danie, na bazie fasoli, pomidorów, z dodatkiem kukurydzy i obowiązkowo chili, czyli Chili Sin Carne.

Chili Sin Carne Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Chili Sin Carne

 

  • cebula- 1 szt.
  • papryka czerwona- 1 mała szt.
  • sok pomidorowy- 2 szklanki
  • chili- 4-5 `krążków`
  • fasola czerwona- mała puszka
  • kukurydza- mała puszka
  • czosnek- 1 ząbek
  • kmin rzymski, słodka papryka- po 1 łyżeczce
  • sól, pieprz- do smaku
  • kurkuma- szczypta
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Chili Sin Carne
Cebulę poszatkować i zeszklić na oleju. Pokrojoną w kostkę paprykę dodać do cebuli i chwilę podsmażyć. Wlać 2 szklanki soku pomidorowego, dodać sprasowany czosnek, i przyprawy: kmin, słodką paprykę, kurkumę oraz pokrojoną papryczkę chilli. Dusić całość, na małym ogniu, przez około 20 minut. Na koniec dodać kukurydzę, fasolę oraz doprawić solą i pieprzem. Podawać z ryżem, plackami tortilla lub z tym, na co mamy chęć :)))
Chili Sin Carne
chili sin carne, chili con carne, gulasz z fasoli i pomidorów