Noruas

Noruas

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 549]

Chili con carne z ciecierzycą

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Chili con carno w nowej odsłonie. Tym razem bez gorzkiej czekolady za to z pyszną ciecierzycą w jej miejsce.

Chili con carne z ciecierzycą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Chili con carne z ciecierzycą

 

Sposób przygotowania:

Chili con carne z ciecierzycą
Namaczamy przez noc ciecierzyce, potem gotujemy 50 minut. Ryż gotujemy do miękkości. Na patelni podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę. Dodajemy mięso. Gdy już jest gotowe dodajemy pomidory, ciecierzycę i fasolę. Doprawiamy pieprzem, solą, cynamonem i kminkiem. Podajemy razem z ugotowanym brązowym ryżem.
Chili con carne z ciecierzycą
Etap 1 ciecierzycę przygotowujemy przez noc
Chili con carne z ciecierzycą
Etap 2 smażymy cebulę, a potem jeszcze mięso
Chili con carne z ciecierzycą
Etap 3 dodajemy fasolkę ciecierzycę i pomidory
Chili con carne z ciecierzycą
Etap 4 doprawiamy kminkiem cynamonem solą i pieprzem,mieszamy