Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Chilli con carne

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę. Paprykę umyć, oczyścić i pokroić na kwadraciki, czosnek drobno posiekać.

Chilli con carne

Składniki:

Chilli con carne

 

  • 500 g mięsa mielonego
  • 2 czerwone cebule
  • 1 czerwona papryka
  • 1 żółta papryka
  • 4 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka chilli
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • 1 łyżeczka cukru
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 1 duża puszka czerwonej fasoli
  • 2 puszki pomidorów
  • 400ml bulionu

 

Sposób przygotowania:

Chilli con carne
Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę. Paprykę umyć, oczyścić i pokroić na kwadraciki, czosnek drobno posiekać. Na rozgrzanej patelni podsmażyć cebulę, dodać czosnek oraz łyżeczkę chilli i pokrojone papryki. Na drugiej patelni rozgrzać olej i podsmażyć mielone mięso, dodać słodką paprykę. Mięso przełożyć do warzyw i nadal smażyć, dolać bulion i przyprawić do smaku. Gotować ok. 25 min. Na 5 min. przed końcem dodać czerwoną fasolę.

Tagi:

mięso