Sposób przygotowania:
chilli mozarella fritte
w rondelku stopić masło, dodać wiórki serów, lekko podtopić, dodać zmiażdżony czosnek i bardzo drobno posiekana papryczkę. masę wymieszać, i albo pozostawić do ostygnięcia albo wlać do pojemników do robienia kostek lodu- kulki nie będą idealne ale łatwiej niż nabierać masę łyżeczką.
ostygniętą masę panierować w mleku, potem mąka z proszkiem do pieczenia, jajko i bułka, wrzucać na gorący tłuszcz i smażyć po 2-3 min.
Podawać z sałatą-:)
Można tez, bo próbowałam, zanurzać w cieście ptysiowym, wychodzą moim zdaniem nawet lepsze-:)
ostygniętą masę panierować w mleku, potem mąka z proszkiem do pieczenia, jajko i bułka, wrzucać na gorący tłuszcz i smażyć po 2-3 min.
Podawać z sałatą-:)
Można tez, bo próbowałam, zanurzać w cieście ptysiowym, wychodzą moim zdaniem nawet lepsze-:)