monika21stw

monika21stw

Szef Kuchni
[Przepisów: 47]

Chinkali

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszna i sycąca potrawa której nauczyła mnie mama

Chinkali

Składniki:

Chinkali

 

  • 30 dag mielonego mięsa wołowego
  • 20 dag mielonego mięsa wieprzowego
  • 20 dag cebuli
  • łyżeczka pieprzu
  • 60 dag mąki pszennej
  • sól

Sposób przygotowania:

Chinkali
Mięsa mieszamy z posiekaną cebulą, szczypta soli, pieprzem i łyżką wody. Mąkę mieszamy ze szczypta soli i taką ilością ciepłej wody aby zagnieść elastyczne ciasto. Rozwałkowujemy i wykrawamy kółka. Na środku kółek nakładamy porcje farszu. Zlepiamy przeciwległe końce tak aby powstała sakiewka. Gotujemy w osolonym wrzątku ok. 2min od wypłynięcia.

Tagi:

mięso