SUPERPRZEPIS

Chińska zupa rybna

  • 14
         
ocena: 4/5 głosów: 7
Chińska zupa rybna

Smak powinien być wyrazisty dość kwaśny, z wyczuwalna ryba i lekko gorzki od skórki cytryny

Składniki:

Chińska zupa rybna

 

  • Filety rybne (najlepiej łosoś)
  • Cytryny
  • Koncentrat pomidorowy
  • sol, pieprz
  • ziele angielskie
  • listek laurowy
  • Chińska mieszanka warzywna lub:
  • marchewki (pokrojone w zapałki)
  • kiełki (obojętnie jakie)
  • młody groszek w strączkach
  • troszkę kapusty pekińskiej
  • mini kukurydze
  • grzybki mun

Sposób przygotowania:

Chińska zupa rybna
Warzywa wrzucić do zimnej wody z zielem i listkiem, zagotować i pogotowac az beda miekkie, nastepnie dodac kilka plasterków cytryny i wkropić sok z cytryny do smaku, dodac rybę, gotowac aż ryba bedzie ugotowana ale sie nie rozpadnie, doprawić koncentratem, solą i pieprzem, ewentualnie jeszcze cytryną.