Dorota0309

Dorota0309

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 20]

Chińska zupa rybna ze szpinakiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszna zupa ryba łatwa w przygotowaniu

Chińska zupa rybna ze szpinakiem

Składniki:

Chińska zupa rybna ze szpinakiem

 

  • 150 g filetów rybnych
  • 100 g chudej wieprzowiny
  • 100 g szpinaku
  • 1 l rosołu
  • 50 g gotowanej szynki
  • 1 białko
  • 1 dymka
  • sól i pieprz
  • 2 łyżki wina ryżowego

Sposób przygotowania:

Chińska zupa rybna ze szpinakiem
Zmielić mięso i filety rybne. Wymieszać, dodać szynkę pokrojoną w drobniutką kostkę, cebulę, do smaku sól i pieprz, białko, wino ryżowe. Wszystko wymieszać, ulepić małe kuleczki. Rosól podgrzać. Gdy zacznie się gotować, wrzucać pulpeciki i wcześniej umyty szpinak. Ponownie zagotować, pozostawić na wolnym ogniu przez 10 min. Na koniec doprawić solą. Podawać gorące.