renatka1

renatka1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 558]

Naleśniki z farszem serowo-jabłkowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 20
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Naleśniki to danie które chyba każdy lubi. Tym razem naleśniki z nadzieniem serowo-jabłkowym. Polecam.

Naleśniki z farszem serowo-jabłkowym Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Naleśniki z farszem serowo-jabłkowym

 

 

Sposób przygotowania:

Naleśniki z farszem serowo-jabłkowym

Etap 1

Naleśniki z farszem serowo-jabłkowym
W pierwszej kolejności przygotowujemy ciasto na naleśniki.

Na początek przygotowujemy ciasto na naleśniki. do wysokiego naczynia wlewamy mleko, wodę, dodajemy resztę składników oprócz otrąb, miksujemy.

Etap 2

Naleśniki z farszem serowo-jabłkowym
Pod koniec przygotowywania dodajemy otręby.

Na koniec miksowania dodajemy otręby i mieszamy.

Etap 3

Naleśniki z farszem serowo-jabłkowym
Smażymy cienkie naleśniki na rozgrzanej patelni,

Na rozgrzanej patelni smażymy cienkie naleśniki. W międzyczasie obieramy jabłka, kroimy na małe cząstki i przygotowujemy z nich mus (prażymy z odrobina wody pod przykryciem).

Etap 4

Naleśniki z farszem serowo-jabłkowym
Mus jabłkowy chłodzimy i mieszamy z serem białym.

W misce mieszamy ser biały z chłodnym musem jabłkowym.

Etap 5

Naleśniki z farszem serowo-jabłkowym
Naleśniki smarujemy nadzieniem serowo-jabłkowym i składamy w dowolny sposób.

Nakładamy nadzienie na naleśniki i składamy w dowolny sposób. Przed podaniem można posypać cukrem pudrem, jeśli jabłka nie były dość słodkie.