Sposób przygotowania:
Chińszczyzna 5 smaków
Filet z kurczaka umyć,osuszyć i pokroić w paski,podsmażyć na patelni bez dodatku tluszczu skropiony sosem sojowym.Oczyścić pieczarki,pokroić w plastry.Por umyć i pokroić w talarki,marchewkę pokroić w słupki,paprykę pokroić w paski.Do garnka wrzucamy pieczarki i zalewamy jedną szklanką wody,gotujemy ok.5 do 7 min.,dodajemy marchewkę i gotujemy następne 10 min.,dodajemy odsączone pędy bambusa na następne 5 min.i przesmażone mięso,na koniec por,papryka i kiełki.Doprawiamy solą,pieprzem,chilli i przyprawą do chińszczyzny oraz przecierem pomidorowym.Jeżeli jest za mało sosu można dolać gorącej wody.Danie podajemy z makaronem ryżowym,sojowym lub smażonym ryżem.Smacznego!!!