Sposób przygotowania:
Kakaowy biszkopt z kremem ananasowym
Jajka ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym. Do ubitej masy wsypujemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, miksujemy do połączenia. Wsypujemy kakao i wlewamy olej i ponownie miksujemy. Ciasto przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 30 - 40 minut. Biszkopt wyjmujemy z blaszki i studzimy. Puszkę z ananasem otwieramy i przelewamy na sitko, odsączamy z płynu.
Następnego dnia przygotowujemy krem :
Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie. Ananas kroimy w kosteczkę. Biszkopt przekładamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Składniki na poncz mieszamy i nasączamy biszkopt.
Z soku ananasowego, proszku budyniowego i cukru gotujemy budyń. Do ciepłego budyniu dodajemy masło i miksujemy do połączenia. Na końcu dodajemy pokrojonego ananasa i żelatynę, mieszamy. Przygotowaną masę przekładamy na biszkopt, wyrównujemy. Wstawiamy do lodówki na kilka godzin.
Następnego dnia przygotowujemy krem :
Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie. Ananas kroimy w kosteczkę. Biszkopt przekładamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Składniki na poncz mieszamy i nasączamy biszkopt.
Z soku ananasowego, proszku budyniowego i cukru gotujemy budyń. Do ciepłego budyniu dodajemy masło i miksujemy do połączenia. Na końcu dodajemy pokrojonego ananasa i żelatynę, mieszamy. Przygotowaną masę przekładamy na biszkopt, wyrównujemy. Wstawiamy do lodówki na kilka godzin.