Sposób przygotowania:
Ciasto z masą galaretkową z jabłkiem
Białka ubić z cukrem pudrem i odrobiną soli na sztywną pianę. Dodać żółtka i dalej ubijać na małych obrotach lub wymieszać łyżką. Dodawać mąkę partiami przesianą z proszkiem do pieczenia. Mieszać delikatnie i przełożyć do blaszki wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą. Piec w 180 - 190 stopni do suchego patyczka. Wystudzone ciasto przekroić na 3 blaty.
Do przełożenia przygotować masę z galaretek żółtych z kawałkami owoców, ja dodałam kawałki rozprażonych lekko jabłek, wymieszać i wystudzić.
Tężejącą masą żółtą przekładać blaty biszkoptu. Na wierzch posmarować masą ze śmietany 36% ubitej z cukrem pudrem i cieniutko polać żółtą masą ale bez jabłek.
Udekorować wzory z masy śmietankowej.
Całość schłodzić w lodówce kilka godzin.
Smacznego
Do przełożenia przygotować masę z galaretek żółtych z kawałkami owoców, ja dodałam kawałki rozprażonych lekko jabłek, wymieszać i wystudzić.
Tężejącą masą żółtą przekładać blaty biszkoptu. Na wierzch posmarować masą ze śmietany 36% ubitej z cukrem pudrem i cieniutko polać żółtą masą ale bez jabłek.
Udekorować wzory z masy śmietankowej.
Całość schłodzić w lodówce kilka godzin.
Smacznego