Sposób przygotowania:
Ciasto runo leśne
Przygotować ciasto : białka ubić na sztywną pianę, dodawać po jednym żółtku i dalej ubijać na małych obrotach. Wymieszać obie mąki z proszkiem do pieczenia i dodawać po łyżce aż do skończenia.
Wlać olej i szpinak odciśnięty, wymieszać. Wylać ciasto na blaszkę i wstawić do piekarnika, piec 1 80 stopniach 50 minut. Wystudzone można przekroić na dwa blaty lub odkroić delikatnie 0,5 cm górę.
W między czasie przygotować galaretkę z truskawkami : Galaretkę rozpuścić we wrzątku wystudzić i dodać truskawki, pozostawić do stężenia.
Tężejącą galaretkę wyłożyć na blat szpinakowy i następnie smarować masą przygotowaną ze śmietany ubitej z fixem, cukrem pudrem i żelatyną rozpuszczoną w 1/5 gorącej wody i ostudzonej.
Na wierzch ułożyć odkrojoną lub złuszczoną część biszkoptu. Schłodzić w lodówce około 3 godzin.
Wlać olej i szpinak odciśnięty, wymieszać. Wylać ciasto na blaszkę i wstawić do piekarnika, piec 1 80 stopniach 50 minut. Wystudzone można przekroić na dwa blaty lub odkroić delikatnie 0,5 cm górę.
W między czasie przygotować galaretkę z truskawkami : Galaretkę rozpuścić we wrzątku wystudzić i dodać truskawki, pozostawić do stężenia.
Tężejącą galaretkę wyłożyć na blat szpinakowy i następnie smarować masą przygotowaną ze śmietany ubitej z fixem, cukrem pudrem i żelatyną rozpuszczoną w 1/5 gorącej wody i ostudzonej.
Na wierzch ułożyć odkrojoną lub złuszczoną część biszkoptu. Schłodzić w lodówce około 3 godzin.