Sposób przygotowania:
Chleb cebulowy
Z maki,drozdzy ,serka,cukru,soli i srednio goracej wody wyrobic gladkie ciasto(ja wyrabiam mikserem ok 8-10 min).Przykryc i odstawic w cieple miejsce do wyrosniecia(ja zostawiam ciasto w misce z pokrywka,owijam to w recznik i wkladam pod koldre na ok 30-40 min)
Maslo zagniesc z zupa cebulowa.
Wyrosniete ciasto rozwalkowac na ca 30x50 cm,posmarowac maslem zwinac w rolke,przeciac na pol wzdluz ciasta.Ciasto wylozyc na blache wylozona papierem do pieczenia rozcieta strona na gore i odstawic ponownie na 20 min.
Piec w temp 200°C (termoobieg 175°C) 25.30 minut
Maslo zagniesc z zupa cebulowa.
Wyrosniete ciasto rozwalkowac na ca 30x50 cm,posmarowac maslem zwinac w rolke,przeciac na pol wzdluz ciasta.Ciasto wylozyc na blache wylozona papierem do pieczenia rozcieta strona na gore i odstawic ponownie na 20 min.
Piec w temp 200°C (termoobieg 175°C) 25.30 minut
misia53