Sposób przygotowania:
Chleb cukiniowy z płatkami owsianymi i czarnuszką
Cukinię myjemy i ścieramy na tarce jarzynowej, posypujemy solą i mieszamy. Do miski wkładamy pozostałe składniki na chleb i dodajemy odciśnietą z nadmiaru płynu cukinię. Mieszamy i odstawiamy miskę z ciastem w ciepłe miejsce na około 30 minut, przykrywamy miskę ściereczką. Do blaszki wkładamy papier do pieczenia i wkładamy wyrośniete ciasto na chleb, posypujemy chia.
Przykrywamy blaszkę i ponownie odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośniecia na 30 minut. Blaszkę wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 1 godzinę.
Przykrywamy blaszkę i ponownie odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośniecia na 30 minut. Blaszkę wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 1 godzinę.