krzyssiu_o1995

krzyssiu_o1995

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 348]

Chleb czekoladowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

bardzo dobre polecam wszystkim

Chleb czekoladowy

Składniki:

Chleb czekoladowy

 

Sposób przygotowania:

Chleb czekoladowy
Odlać pół kubka mleka i podgrzać w mikrofali.
Do ciepłego mleka wrzucić drożdże, cukier i łyzke mąki. Wymieszać i zostawić by popracowało (od 10 do 15 minut). Może wyjść z naczynia więc lepiej przelać mleko do czegos innego.
Mąkę, sól, kakao i ser biały wrzucić do miski, wlać rozczyn i wyrabiac ciasto dolewając ciepłego mleka. Ciasto wychodzi dość rzadkie.
Przykryc miskę ściereczką i zostawić na jakiś czas (ja zostawiłam na około 40 minut). Przełożyć do foremki i piec w wysokiej temperaturze, około 180−200 stopni przez 20−30 minut, może dłużej lub krócej, w zależności od piekarnika.

Tagi:

chleb