Sposób przygotowania:
Chleb czekoladowy
Odlać pół kubka mleka i podgrzać w mikrofali.
Do ciepłego mleka wrzucić drożdże, cukier i łyzke mąki. Wymieszać i zostawić by popracowało (od 10 do 15 minut). Może wyjść z naczynia więc lepiej przelać mleko do czegos innego.
Mąkę, sól, kakao i ser biały wrzucić do miski, wlać rozczyn i wyrabiac ciasto dolewając ciepłego mleka. Ciasto wychodzi dość rzadkie.
Przykryc miskę ściereczką i zostawić na jakiś czas (ja zostawiłam na około 40 minut). Przełożyć do foremki i piec w wysokiej temperaturze, około 180−200 stopni przez 20−30 minut, może dłużej lub krócej, w zależności od piekarnika.
Do ciepłego mleka wrzucić drożdże, cukier i łyzke mąki. Wymieszać i zostawić by popracowało (od 10 do 15 minut). Może wyjść z naczynia więc lepiej przelać mleko do czegos innego.
Mąkę, sól, kakao i ser biały wrzucić do miski, wlać rozczyn i wyrabiac ciasto dolewając ciepłego mleka. Ciasto wychodzi dość rzadkie.
Przykryc miskę ściereczką i zostawić na jakiś czas (ja zostawiłam na około 40 minut). Przełożyć do foremki i piec w wysokiej temperaturze, około 180−200 stopni przez 20−30 minut, może dłużej lub krócej, w zależności od piekarnika.